Hoorns Dagblad

The World, the Lockdown, The revelation 2021

HENK FAKKELDIJ EXPOSEERT IN DE BOTERHAL TE HOORN

Door Redactie op Woensdag 17 maart 2021, 9:03 uur  boterhalhenkfakkeldij  Regionaal
Bron: De Boterhal
HOORN – Tijdens deze nieuwe tentoonstelling, georganiseerd door Kunstenaarsvereniging Hoorn e.o., is werk te zien en te horen van transmedia artist Henk Fakkeldij.  

Fakkeldij is een weg ingeslagen waarin zijn passie voor beeldende kunst en muziek samenvloeit. Hij heeft onderzoek gedaan naar hoe verschillende geluiden en emoties vertaald en verbeeld kunnen worden. “Hoe klinkt angst” is de titel van een van de grote tekeningen (210×150 cm). Het refereert in het werk naar oorlog. Bovendien koos hij de titel voor deze expositie met het oog op de huidige situatie in de wereld. 

Henk Fakkeldij volgde zijn opleiding onder andere aan de Gerrit Rietveld Academie en deels aan de Hogeschool voor de kunsten Utrecht. Op de laatste is hij ook als docent aangesteld. Fakkeldij heeft bij Media gewerkt maar de laatste jaren op Games and Interactie. Fakkeldij begeleidt daar onder andere mixed media projecten en theater gerelateerde projecten. Al jong had hij zanglessen en speelde en zong in theaterproducties. Componist/ dirigent Thomas Geerts leerde hij kennen tijdens een van deze producties. Met componist, muzikant en zanger Reniet Vrieze werkt Henk regelmatig in de RAW studio om eigen nummers op muziek te zetten.

Het beeldende werk van Henk Fakkeldij is te zien in verschillende collecties, oa van Akzo Nobel. Het Stedelijk museum heeft een aantal van zijn werken aangekocht en verschillende malen geëxposeerd. Henk Fakkeldij toonde zijn werk ook in de Vleeshal van het Frans Hals Museum en het Fries Museum in Leeuwarden. Met recht dat we trots zijn dat Henk een periode in De Boterhal wilt exposeren.

Henk Fakkeldij is zelf in De Boterhal om over zijn werk te vertellen op zondag 11 april a.s.. Reserveren van een tijdslot is noodzakelijk via info@Boterhal.com. Een filmpje waarin Henk zijn werk uitlegt is te vinden via: https://youtu.be/HQMD8-qZXJQ 

Voor meer info kijk op www.boterhal.com